scherm-5095

Leiderschap, innovatie en samenwerking.

Besturen, of managen is paradoxaal; het is als balanceren op de grens van structuur en vrijheid, autonomie en afhankelijkheid, overgave en controle. Dit is precies waar musiceren – en geïmproviseerde muziek in het bijzonder – over gaat.   

Herkent u zich hierin?

Alle grote leiderschapsthema’s en organisatievraagstukken vind je terug in de geïmproviseerde muziek.  Tijdens de seminars en masterclasses van Peter Groeneboom wordt de deelnemer meegenomen in de principes die ten grondslag liggen aan leiderschap, innovatie, ultieme samenwerking en zelfsturing.

Peter Groeneboom brengt een verhaal over creativiteit, improvisatie en samenwerking, live geïllustreerd door een trio van topmusici uit de wereld van de geïmproviseerde muziek. Als pianist en spreker legt Peter uit hoe improvisatie dient als een noodzakelijk instrument voor verandering en vernieuwing.

Omdat musiceren een activiteit is die zich in het “nu” afspeelt, is het mogelijk om bovengenoemde paradox op een heel effectieve manier te laten zien en horen! Een improviserend musicus gaat een dialoog aan met zichzelf waarbij het instrument fungeert als spiegel voor de eigen input.

Musici die met elkaar samenwerken balanceren tussen twee principes; het cognitieve deel waarbij je openstaat voor de initiatieven van medemusici en de controle van de eigen actie.

Doordat improviserende musici die met elkaar samenspelen geen vaste rolverdeling kennen, kan het samenspel, en dat is waar jazzmusici naar streven, resulteren in een situatie waarbij het resultaat groter is dan de som der delen. Door de hiërarchische structuur in de meeste ondernemingen lijkt deze manier van samenwerking een utopie.

Of toch niet?

Goede managers zien hun werkomgeving niet alleen op een analytische en gestructureerde manier, maar hebben de capaciteit om hun omgeving te ervaren als een complex dynamisch systeem dat constant aan verandering onderhevig is.

Meer info

www.petergroeneboom.nl of neem contact op met Peter:

Condities voor de workshop